Sayfayı Paylaş:
Hiç kimse kaza olmasını beklemez ancak hepimiz sürekli kaza olduğunu duyarız, biliriz. Ancak iyi haber şu ki, inşaat sigortası beklenmedik durumlara karşı sizin ve işletmenizin korunmasını sağlar. Herhangi bir inşaat şirketinin ve bireysel inşaat projelerinin kritik bir yönü olan inşaat sigortası, iş yerinde kazalar, hasarlar veya diğer öngörülemeyen olaylar meydana geldiğinde size ve diğer proje paydaşlarına finansal koruma sağlar.
İnşaat sigorta poliçeleri genellikle mülk hasarı, bedensel yaralanma ve yasal sorumluluk dahil olmak üzere çok çeşitli riskleri kapsar. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı sigorta poliçesi olduğundan, hangi poliçelerin işletmeniz için doğru olduğunu bilmek zor olabilir. Burada, inşaat sigortasını her açıdan inceleyeceğiz, böylece sizi ve ekibinizi korumak için doğru kararı verebilirsiniz.
Önemli Noktalar
İnşaat sigortası, yaralanma, mülk hasarı, tasarım kusurları, vandalizm ve daha fazlası dahil olmak üzere sektörün en yaygın risklerine karşı sizi ve işletmenizi korur.
Genel sorumluluk sigortası, müteahhitlerin seçtiği en yaygın teminat türlerinden biridir. Bu poliçeler, yasal masrafları ve kişisel/bedensel yaralanma ve mal hasarından kaynaklanan zararları kapsar.
İnşaat Sigortasına Neden İhtiyacınız Var?
İnşaat sahası risklerle doludur ve tek bir kaza, işinizi yıllarca etkileyecek sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle inşaat sigortası, sektörde yer alan herkes için olmazsa olmazdır. Hem şantiyede hem de şantiye dışında meydana gelebilecek çeşitli risklere ve yükümlülüklere karşı doğru teminatla olası risklerden korunursunuz.
İnşaat Sigortası Sizi Nelerden Korur?
İnşaat sigortası, inşaat süreci sırasında ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan projeyi, yükleniciyi, kurumu ve çalışanlar ile üçüncü kişileri korumayı hedefler.
Mülk hasarı: İnşaat sigortası, üzerinde çalıştığınız mülkün yanı sıra yakındaki bina veya yapılara gelebilecek hasarlara karşı sizi koruyabilir.
Bedensel yaralanma: Birisi inşaat sahasında yaralanırsa, inşaat sigortası tıbbi masraflar, kaybedilen ücretler ve diğer hasarlar için teminat sağlayabilir. Bu, işçi tazminatı sigortası tarafından karşılanan çalışanlarınızı kapsamaz.
Ekipman hasarı: Ekipmanınızı şantiyedeyken hasar veya hırsızlıktan koruyun.
Mesleki sorumluluk: Eğer bir müteahhit veya mimarsanız, sigorta sizi mesleki ihmal veya hatalara ilişkin asılsız iddialara karşı koruyabilir.
Ticari gelir kaybı veya kesintisi: Şirketinizi işletmenizi engelleyecek bir kayıp yaşadıysanız, işinizi tekrar ayağa kaldırıp çalıştırmanıza yardımcı olan politikalar mevcuttur (bu süre zarfında normalde kazanacağınız miktarı size öderler).